Περί "ενότητας" του εθνικιστικού χώρου.Η περίπτωση Χρυσής Αυγής-Κωνσταντίνου Πλεύρη.




Ο κύριος Πλεύρης είναι ένας συγγραφέας με μεγάλο συγγραφικό έργο, με διαύγεια και με αίσθηση του χιούμορ. Οι περισσότεροι εθνικιστές έχουν κοσμίσει την βιβλιοθήκη τους με βιβλία του. Παρά την μεγάλη του προσφορά στη συγγραφή βιβλίων, σε επίπεδο πολιτικής σταδιοδρομίας όμως η προσφορά του είναι δυσανάλογη του συγγραφικού του έργου.

Τον τελευταίο καιρό συμμετέχει σε έναν πολιτικό φορέα, όπου όπως λέει θέλει να πετύχει την ένωση του πατριωτισμού - εθνικισμού. Μέχρι εδώ όλα καλά, άλλωστε δικαίωμα του είναι να κάνει και φορέα και οτιδήποτε αυτός νομίζει. Το θέμα λοιπόν είναι ότι μέσα από τις τηλεοπτικές και διαδίκτυακές εκπομπές του κυρίου Πλεύρη, ακούγονται κάποια πράγματα για την Χρυσή Αυγή, την ένωση του εθνικισμού, την πορεία του κυρίου Πλεύρη, κλπ... που θα ήθελα να σχολιάσω...


1ον)Όντως ο κύριος Πλεύρης το 1965 είχε κάνει μια εθνικιστική πολιτική κίνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι η Χρυσή Αυγή έχει υποχρέωση να δεχτεί στις τάξεις της τον κύριο Πλεύρη, ούτε ότι ο κύριος Πλεύρης είναι ο "γκουρού" του εθνικισμού.


Ο κύριος Πλεύρης μπορεί να ίδρυσε το εθνικιστικό κόμμα της «4ης Αυγούστου» κάτι που για την δεκαετία του 60' ήταν πρωτοποριακό, αλλά πέρα από αυτό ο κύριος Πλεύρης δεν "κατέβασε" τον εθνικισμό στο πεζοδρόμιο και έξω στην κοινωνία. Ειδικά από το 1977 μέχρι το 1999 δεν δραστηριοποιήθηκε στον πολιτικό αγώνα του εθνικισμού. Δεν κατέβηκε στο πεζοδρόμιο να μοιράσει έστω ένα προπαγανδιστικό εθνικιστικό έντυπο. Δεν αντιμετώπισε τις φυλακίσεις που αντιμετώπισε ο εθνικισμός από την καραμανλική δεξιά, τέλη της δεκαετίας του 70'...
Δεν συμμετείχε με κάποια εθνικιστική κίνηση στις κινητοποιήσεις για το "μακεδονικό" αρχές του 90'.
Την νύχτα της προδοσίας των Ιμίων δεν πήγε έξω από την βουλή να διαμαρτυρηθεί.


2ον)Η αυτόνομη πορεία της Χρυσής Αυγής δεν είναι έπαρση, αλλά πολιτική στρατηγική που ακολουθεί ως απόφαση από το 6ο Συνέδριο της το 2007, με σύνθημα «Τραβώντας Κόκκινη Γραμμή», με το οποίο εννοούσε η Χρυσή Αυγή ότι πρέπει να προχωρήσει μόνη της και όχι να αναλώνεται σε άκαρπες αναζητήσεις και συμπλεύσεις με δήθεν εθνικοπατριωτικούς χώρους.
Αυτή η αυτόνομη πορεία της Χρυσής Αυγής οδήγησε τον εθνικισμό για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά. Αρχικά το 2010 με την εκλογή του Νίκου Μιχαλολιάκου, δημοτικό σύμβούλο, στον Δήμο Αθηνών και μετά το 2012 με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην βουλή.


Οπότε δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να αλλάξει γραμμή η Χρυσή Αυγή, λες και ο κόσμος στην Ελλάδα που ασπάζεται τον εθνικισμό είναι εκατομμύρια και η Χρυσή Αυγή τον στέλνει τόσες δεκαετίες να ψηφίζει τα κόμματα της «ελληνοτουρκικής φιλίας», των σκανδάλων, των "συμφώνων συμβίωσης", της γκριζοποίησης του Αιγαίου, της "σύνθετης ονομασίας" των Σκοπίων, της αποχριστιανοποίησης της κοινωνίας,κλπ...προφανώς και όλα αυτά δεν έχουν σχέση με τον εθνικισμό και η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος έστω και εμμέσως τα υποστηρίζει.


3ον)Είναι τουλάχιστον άστοχο να γίνονται υποδείξεις στην Χρυσή Αυγή, για το πως θα φτάσει ο εθνικισμός σε μεγαλύτερα ποσοστά, πόσο μάλλον όταν αυτές οι υποδείξεις γίνονται από άτομα που δεν κατάφεραν ποτέ να πετύχουν κάτι το αξιοσημείωτο σε επίπεδο εκλογικών αναμετρήσεων.
Και φυσικά ποτέ και πουθενά σε χώρες που ο εθνικισμός δεν είχε ιδιαίτερη παράδοση, ο συνασπισμός πολιτικών δυνάμεων δεν έφερε τον εθνικισμό σε πολιτικό επίπεδο επικρατούσα ιδεολογία.
Εδώ που τα λέμε είναι άτοπο να ζητούν από την Χρυσή Αυγή, να παρατήσει τον σχεδιασμό της, τις αποφάσεις της που παίρνει με τα όργανα της και τα συνέδρια της και να καθήσει να κάνει τι! Να δει πως ο εθνικισμός θα οφεληθεί με τον Τζήμερο; Να συζητήσει με ανθρώπους που ψήφισαν μνημόνια; Με ανθρώπους που τη μια κάνουν δικό τους κόμμα, μετά τα παρατάνε, μετά θυμούνται να κάνουν άλλο κόμμα, μετά να προσχωρήσουν σε άλλο κόμμα, μετά να αποχωρήσουν και από εκεί; Με ανθρώπους που από θεωρούν την Χρυσή Αυγή ως κόμμα τραμπούκων και γενικά την βρίζουν; Αν είναι δυνατόν!
Για να ανεβεί ο εθνικισμός, χρειάζεται ο κόσμος να σταματήσει να σκέφτεται για το βόλεμα και τα ρουσφέτια. Οι κυβερνήσεις που διαδέχονται η μια την άλλη, δεν έχουν ιδεολογία, απλά κυβερνούν με υποσχέσεις πάνω σε μισθούς και σε θέσεις εργασίας, όχι λόγω της ιδεολογίας τους. Έτσι λοιπόν, άνοδος του εθνικισμού χωρίς την ύπαρξη άλλων εθνικιστών στο εκλογικό σώμα, δεν μπορεί να γίνει...
Στη Χρυσή Αυγή είναι ευπρόσδεκτος ο κάθε Έλληνας που δεν έχει ιδιοτελείς σκοπούς και μπορεί να αντέξει τις διώξεις.


4ον)Όπως ανέφερα στην εισαγωγή, θέλει ο κύριος Πλεύρης να ενώσει τον "χώρο" για το καλό της πατρίδας. Όταν ο κύριος Πλεύρης ήταν υποψήφιος στο ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή εκτός βουλής, γιατί δεν έκανε τότε μια αντίστοιχη κίνηση να ενώσει τον χώρο και την κάνει τώρα;
Και όταν λέει ο κύριος Πλεύρης ότι σαν απλό στρατιώτη ήθελε να τον φωνάξει η Χρυσή Αυγή, δηλαδή τι εννοεί; Θα βγαίνει για να μοιράζει έντυπα της Χρυσής Αυγής;


5ον)Σχετικά με την άνοδο του εθνικισμού, στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει άνοδος σε όλη την Ευρώπη και εδώ στην Ελλάδα είναι καθηλωμένος. Υπάρχει άνδος του εθνικισμού σε ορισμένα κράτη της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Σε κράτη όπως Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Βέλγιο, Λευκορωσία, Μολδαβία, Κροατία, Νορβηγία, Εσθονία, Ισλανδία, Σκωτία, Ουαλία, κλπ...δεν υπάρχει καμία άνοδος του εθνικισμού. Υπάρχει μόνο σε καμιά 10ρια κράτη μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα με την Χρυσή Αυγή(μάλιστα και η New York Times την κατατάσσει στα 8 πιο σημαντικά εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης https://www.nytimes.com/interactive/2016/world/europe/europe-far-right-political-parties-listy.html?_r=0 )


Και τέλος να πούμε το εξής, ότι χώρες όπως η Γαλλία ή η Αυστρία έχουν παράδοση στον εθνικισμό. το κόμμα της Λεπεν είναι από το 1984 στην ευρωβουλή και από το 1986 στην γαλλική βουλή, με κάποια σκαμπανεβάσματα μάλιστα, αφού από το 1997 μέχρι το 2007 έχασε πάνω από 2.600.000 ψήφους. Δεν βρέθηκε κάποιος να τους πει ότι πρέπει να ενώσουν τον εθνικιστικό χώρο και ότι κάνουν κακό στον γαλλικό εθνικισμό. Και εμείς εδώ σε μια χώρα που ο εθνικισμός ήταν ανέκαθεν στο «0, κάτι %» να λέμε ότι σε 5 χρόνια με διώξεις και φυλακίσεις, έπρεπε ο εθνικισμός να είναι στο 20% και 30%....


6ον)Ένα παράπονο που εκφράζει ο κύριος Πλεύρης είναι ότι η Χρυσή Αυγή δεν του συμπαραστάθηκε στην δικαστική του υπόθεση για το βιβλίο του «Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Όμως αν δεν κάνω λάθος, δεν θυμάμαι ο κύριος Πλεύρης πριν την δικιά του υπόθεση, να συμπαραστάθηκε στην Χρυσή Αυγή σε υποθέσεις που την αφορούσαν, όπως στην υπόθεση των 48 χρυσαυγιτών που συνελλήφθηκαν επειδή το καλοκαίρι του 2006 είχαν προσπαθήσει να απευθύνουν μήνυμα διαμαρτυρίας, από την ΕΡΤ-3 όταν κράτος και παρακράτος ακύρωσαν την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τον Μέγα Αλέξανδρο. Ούτε όταν το 2005 η Χρυσή Αυγή ανέστειλε την λειτουργία της λόγω παρακρατικών επιθέσεων, υπήρχε κάποιου είδους συμπαράσταση, όπως και γενικά σε άλλες υποθέσεις προγενέστερα της δίκης του ...


Αυτές είναι κάποιες παρατηρήσεις και απορίες μου. Επαναλαμβάνω ο κύριος Πλεύρης ως συγγραφέας έχει προσφέρει σημαντικό έργο, αλλά στην πολιτική του διαδρομή, δεν προσέφερε τα ανάλογα. Η Χρυσή Αυγή και ο αρχηγός της, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε την επιμονή να μην εγκαταλήψει τον αγώνα του και το κίνημα του. Είχε την πολιτική διαίσθηση. Έβαλε το κίνημα του μέσα στην κοινωνία με ανοιχτές συγκεντρώσεις, με εκδηλώσεις εθνικής μνήμης, με την δημιουργία νεολαίας, με την συμπαράσταση σε κοινωνικές ομάδες και τοπικές κοινωνίες να κάνει τον εθνικισμό, πολιτική δύναμη.




Ι.Β

Σχόλια

  1. Σαφεστατα και πρεπει να προχωρισει μονη της. Οστισ θελει οπισω μου ελθειν.ΔΕΝ ΑΛΑΖΩ ΔΕΝ ΥΠΟΧΟΡΩ ...ΠΡΕΣΒΕΒΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. <>... Λάθος! Η απελπισία του λαού οδήγησε τον εθνικισμό στο πολιτικό προσκήνιο...<> Λάθος!. Η Χ.Α. είναι είναι ρουσφετολογικό κόμμα και της αρπαχτής. Βλέπε κόρες Συνοδινού, Επιτήδειου, και συγγενείς Μηχαλολιάκου στη βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ θα έβαζες άτομο που δεν είναι της εμπιστοσύνης σου στο προσωπικό που απαρτίζει την ομάδα σου;;; Αυτό μας λες;;

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς παρά ελαχίστων εξαιρέσεων οι βουλευτές της
    Χ.Α είναι ανίκανοι σε πολιτικό και κυρίως διπλωματικό
    επίπεδο.Ας κρατάνε τη ψυχραιμία τους εκεί που πρέπει
    και να τσακίζουν κόκκαλα με το λόγο τους.Οποιαδήποτε
    άλλη συμπεριφόρά μεγεθύνεται και χρησιμοποιείται εναντίον τους απο τα ΜΜΕ του "συνταγματικού" (χαχα) τόξου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε Ι.Β, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η διχόνοια είναι το αγαπημένο "άθλημα" των Ελλήνων.
    Μετά από χρόνια απαξίωσης των εθνικών ιδεωδών, τώρα έχουμε μία χρυσή ευκαιρία ν' ανακάμψουμε και να δώσουμε στο κόσμο να καταλάβει τι πραγματικά εστί εθνικισμός.
    Αλλά δυστυχώς το μόνο που κάνουν ορισμένοι είναι να "δυναμιτίζουν" το κλίμα και ν' απομακρύνουν τον απλό Ελληνα εθνικιστή και πατριώτη απ' αυτό που είναι πραγματικά μέσα στο DNA του.
    Η ανάγκη για ενότητα του εθνικιστικού χώρου είναι αυτή τη στιγμή κάτι παραπάνω από απαραίτητη.
    Η κίνηση που έκανε ο Κ. Πλεύρης έπρεπε να είχε γίνει από τη Χρυσή Αυγή εφ' όσον διατυμπανίζει ότι είναι ένα κόμμα που θέλει την εξουσία.
    Απ' ότι έχω δει και καταλαβαίνω ο Πλεύρης δεν είναι εχθρός της Χ.Α ούτε προσπαθεί να διασπάσει τη βάση της κάνοντας ένα νέο πολιτικό φορέα -εάν είναι αυτό που φοβάσαι. Το ότι κρίνει κάποιες "κινήσεις" της Χ.Α δεν σημαίνει ότι την μισεί.
    Μήπως όμως η Χ.Α "μισεί"... τον εαυτό της;
    Μήπως η Χ.Α θέλει "συγκεκριμένους" ανθρώπους στις τάξεις της;
    Η κάθε πολιτική κίνηση για να λειτουργήσει πρέπει να έχει μια "βάση" και αυτή η βάση είναι πάντα ο απλός κόσμος.
    Όμως, ο απλός κόσμος είναι άτομα που ο καθείς εξ αυτών έχει τη δική του προσωπικότητα και τα δικά του διαφορετικά χαρακτηριστικά.
    Εφ' όσον διατείνεσαι ότι είσαι ένα κόμμα που θέλει την εξουσία -για το καλό της πατρίδος, βεβαίως- δεν πιστεύεις ότι πρέπει ν' ανοιχτείς ΕΣΥ σ' αυτήν τη "βάση" και όχι να περιμένεις απ' αυτή τη "βάση" να αποδεχθεί τις δικές σου πρακτικές;
    Για να γίνω περισσότερο σαφής, μέσα στον εθνικιστικό χώρο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι των "δυναμικών κινητοποιήσεων" -είτε μας αρέσει, είτε όχι- και για να στο πω ωμά προτιμούν να "διασύρουν" ένα συστημικό συριζαίο νεοταξίτη με το λόγο παρά με σπασίματα πάγκων στις λαϊκές αγορές και με ξύλο. Αυτοί λέγονται, εθνικόφρονες.
    Μήπως αυτό τους κάνει λιγότερο...πατριώτες;
    Το "πρόσωπό" που βγάζει η Χ.Α προς τα έξω είναι ενός κόμματος υπέρ το δέον δυναμικού. Πως θα προσεγγίσει η Χ.Α αυτούς τους εθνικόφρονες Ελληνες οι οποίοι αγαπούν τη πατρίδα, το έθνος, δεν θέλουν πολύχρωμες κοινωνίες, αλλά συνάμα δεν θέλουν και τους...τσαμπουκάδες;
    Πριν από μερικά χρόνια η Χ.Α έκανε συσσίτια υπέρ των Ελλήνων αναξιοπαθούντων, μία κίνηση η οποία χαιρετίστηκε απ' όλο το κόσμο με ευμενέστατα σχόλια.
    Γιατί σταμάτησε αυτή η κίνηση; Επειδή την απαγόρεψε το κράτος; Εδώ, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν φοβήθηκε να μπει στη φυλακή για γελοίες κατηγορίες, τύπου...κυνηγετικής καραμπίνας και "κώλωσε" στη προοπτική μίας φυλακίσεως που θα την ηρωοποιούσε στα μάτια του απλού κοσμάκη;
    Ας είμαστε ρεαλιστές φίλε μου, εδώ γίνεται αγώνας αφυπνίσεως του Ελληνικού λαού από τη κομμουνιστική λαίλαπα η οποία κατατρώει τον Ελληνισμό σαν το σαράκι εδώ και πενήντα χρόνια και κοντά σ' αυτούς έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια και όλος ο κοινωνικός κατιμάς των καταγωγίων και της σαπίλας, λάθρο, ΛΟΑΤ, ψευδοανθρωπιστές των ΜΚΟ, κ.α.
    Για να πετύχει αυτός ο αγώνας χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ και όχι να τραβάει ο καθείς το δρόμο του κλεισμένος στο μικροκομματικό καβούκι του.
    Χρειάζεται το σπαθί και το βιβλίο, χρειάζεται ο Χριστός και ο Σωκράτης, χρειάζεται η Αρχαία Ελλάς και το Βυζάντιο.
    Κανείς δεν περισσεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απορώ γιατί καθόμαστε και ασχολούμαστε με ένα ασύντακτο και ανορθόγραφο κείμενο ενός "κάποιου" που δεν τολμάει καν να γράψει το όνομά του. Προσπάθησα να διαβάσω το κείμενο αλλά είναι τόσο κακογραμμένο που πραγματικά είναι δύσκολο να βγάλει κανείς νόημα.

    Ένα είναι το σίγουρο, πρόκειται για κάποιον βαλτό της Χ.Α. ο οποίος μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει και πιθανότατα επί χρήμασι, προσπαθεί να μειώσει το έργο του κ. Πλεύρη ενώ ταυτόχρονα εξωραΐζει αυτό του κόμματος του Μιχαλολιάκου, λες και πρόκειται για σύγκριση ομοίων πραγμάτων. Ο κ. Πλεύρης έχει ακολουθήσει μια συγκεκριμένη πορεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, θα τον κρίνει δε η ιστορία για το έργο που προσέφερε.

    Το ίδιο βέβαια έχει πράξει και η Χ.Α. με την διαφορά ότι η μεν αύξηση των ποσοστών της ήταν καθαρώς θέμα αντίδρασης του λαού στις αποτυχημένες και αντιλαϊκές ενέργειες των "κυβερνήσεων" η δε στασιμότης και δη η πτωτική τάση -εκλογικά- του κόμματος αυτού αποδεικνύουν ότι η Χ.Α. δεν ήταν παρά ακόμα μία μόδα η οποία σιγά-σιγά περνάει.

    Κακώς κατά την γνώμη μου ο κ. Πλεύρης ασχολείται με την Χ.Α., χίλιες φορές καλύτερα που "δεν τον θέλουν", αλίμονο αν ένας σοβαρός άνθρωπος της πνευματικής εμβέλειας και του πολιτικού κύρους του κ. Πλεύρη ανακατευόταν με τις κότες στο κοτέτσι του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη και των άλλων φυντανιών της Χ.Α. Αυτοί δηλαδή που από το πουθενά καπηλεύθηκαν την έννοια του Εθνικισμού και -δυστυχώς- κατάφεραν να ενοχοποιήσουν τον Εθνικισμό. Πλέον όλοι οι Έλληνες Πατριώτες έχουν στιγματιστεί λόγω των παρανόμων πράξεων που έχουν διαπράξει ορισμένοι τραμπούκοι της Χ.Α. υπό την σιωπηλή αποδοχή φυσικά της ηγεσίας τους.

    Ένα έχω να πω: Βγείτε λίγο στην πιάτσα και μάθετε το ποιόν της Χ.Α. και μάθετε από πού έρχεται το μαύρο και πολύ βρόμικο χρήμα που τους συντηρεί. Κάθεστε και πιστεύετε αυτά που λένε ότι το κόμμα συντηρείται μόνο από την αποζημίωση των βουλευτών. Μα κουτόχορτο νομίζετε ότι τρώμε; Βαλτοί είναι και ο Μιχαλολιάκος και τα ψευτο-"παλικάρια" του από το ίδιο το σύστημα που θέλει την Ελλάδα υπόδουλη στα ξένα συμφέροντα.

    Γιατί αν δεν ήταν η Χ.Α. να καπελώσει το Εθνικιστικό κίνημα που βράζει ήδη εδώ και μια δεκαετία, όλη αυτή η πίεση κάπου θα έβγαινε και οι πατρόνοι της φουκαριάρας της Ελλάδας δεν το επιθυμούσαν αυτό. Έβαλαν λοιπόν τον "χρήσιμο ηλίθιο" Μιχαλολιάκο -με το αζημίωτο φυσικά- με το βολικά κατάλληλο παρελθόν, να το παίξει "Έλληνας Εθνικιστής".

    Τους είδαμε όμως: Αγράμματοι, πολιτικά απαίδευτοι, και άξεστοι είναι οι περισσότεροι. Αντί να κερδίσουν τον κόσμο με τον σωστό λογικό και φιλοσοφημένο πολιτικό λόγο, ως οφείλει να συμπεριφέρεται ο σωστός Έλλην Εθνικιστής, αντιθέτως επένδυσαν στις φωνές, τους ψευτοτσαμπουκάδες και τους ξυλοδαρμούς. Και δυστυχώς, απ' ότι φαίνεται έβαψαν και τα χέρια τους με αίμα. Έναι ντροπή πλέον να ψηφίζει ο Έλληνας την Χ.Α. Χίλιες φορές καλύτερα λευκό.

    Κάνω έκκληση στον κ. Πλεύρη: Σταματήστε να ασχολείστε με την Χ.Α. Όχι μόνο δεν είναι άξιοι να σας έχουν στις τάξεις τους, κυρίως, εσείς κ. Πλεύρη δεν σας πρέπει τώρα προς το τέλος μιας αξιοπρεπούς πολιτικής σταδιοδρομίας και ενός εντίμου βίου να σπιλώσετε το όνομά σας, συνεργαζόμενος με μια κλίκα πατριδοκάπηλων παρανόμων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η περίφημη ρήση του Γεννάδιου Σχολάριου. Άλλη μια μεγάλη απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών κατά της Ελληνορθοδοξίας

Ποιοι άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδος;

Κιναιδισμός και ψυχοπνευματικά προβλήματα