Οι Ελληνόφωνοι πολιτικάντηδες είναι κατά των Δημοψηφισμάτων


Όλοι οι πολιτικάντηδες της ελληνικής πολιτικής σκηνής έχουν τοποθετηθεί για το BREXIT και πόσο λάθος έκανε ο David Cameron που προχώρησε σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα . Μητσοτάκης, Θεοδωράκης, Γεννηματά, Λεβέντης κτλ κατηγόρησαν τόσο τους Άγγλους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όσο και το δημοψήφισμα το ίδιο. «Επικράτησε ο λαϊκισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία» είπαν όλοι αυτοί οι προδότες. Εν τέλει ακούσαμε και το πολιτικό πτώμα την Ντόρα Μπακογιάννη να τοποθετείται κατά της άμεσης δημοκρατίας και των Referendum popolare (δημοψηφίσματα) συλλήβδην.
Πάμε να εξετάσουμε πότε πρέπει να κάνεις και πότε όχι δημοψήφισμα.

Ποτέ δεν κάνεις δημοψηφίσματα : α) για δημοσιονομικούς και φορολογικούς λόγους. β) για μείζονα καυτά και επείγοντα ζητήματα.

Στα δημοσιονομικά δεν μπορεί να τοποθετηθεί ο λαός γιατί δεν μπορούμε να ευελπιστούμε ότι ο μέσος Έλληνας κατέχει μεταπτυχιακό πολιτικής οικονομίας .Επίσης κάποιο χαράτσι δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δημοψηφίσματος για ευνόητους λόγους («ελληνικέ λαέ θέλεις να σε χαρατσώσω ΝΑΙ ή ΟΧΙ»).
Επιπλέον δεν πρέπει να γίνονται δημοψηφίσματα για καυτά και επείγοντα ζητήματα όπως το μνημόνιο 3 του 2015, όταν ο Τσίπρας πέταξε την «καυτή πατάτα» στο λαό. Σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να τοποθετείται ο ηγέτης ο οποίος θα λάβει και την ιστορική πολιτική ευθύνη των επιλογών του. Αυτός είναι ο ρόλος του ηγέτη ! Ο λαός δεν έχει γνώση για τέτοια ζητήματα, δεν ξέρει τι συζητείται παρασκηνιακά και δεν υπάρχει χρόνος για να αφομοιώσει τις πληροφορίες εξαιτίας της πολιτικής προπαγάνδας .Επιπρόσθετα τέτοια ζητήματα δημιουργούν πανικό στο οικονομικό σύστημα και μας έφεραν τα capital controls . Το μεσοδιάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της εξαγγελίας του δημοψηφίσματος και της Κυριακής της ψηφοφορίας, καλλιέργησε κλίμα πανικού και bank run πράγμα που οδήγησε στην επιβολή των capital controls. Στην ουσία η κίνηση αυτή τσάκισε το τραπεζικό μας σύστημα. Λάθος του Τσίπρα λοιπόν να κάνει το δημοψήφισμα αλλά εφόσον το εξήγγειλε είχε ιστορικό χρέος ο λαός να στείλει ένα ηρωικό ΟΧΙ στους διεφθαρμένους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.Λάθος κίνηση του Τσίπρα, ορθή στάση του λαού δε! Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις ο ρόλος του ηγέτη δεν δύναται να αντικατασταθεί από το λαό.

Δημοψηφίσματα κάνεις σε όλες τις άλλες περιπτώσεις , ακόμα και σε εκείνα τα ζητήματα όπου το αποτέλεσμα θα καθορίσει τις ζωές των πολιτών για τις επόμενες δεκαετίες και δεν υπάρχει βιασύνη χρόνου .Πρόκειται για αλλαγές ριζικές αλλά δεν υπάρχει η διαδικασία του κατεπείγοντος και οπότε το ζήτημα μπορεί να εξεταστεί εξονυχιστικά και να υπάρξει άφθονος δημόσιος διάλογος . Πχ η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, στην ΟΝΕ, στο ΝΑΤΟ, η έξοδος της Ελλάδας ή της Αγγλίας από την ΕΕ κτλ . Το ζήτημα της εξόδου της Αγγλίας από την ΕΕ συζητιόταν για μήνες τόσο στη βουλή, στα πανεπιστήμια αλλά και σε ανοικτά φόρουμ .Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να τοποθετείται ο λαός αμεσοδημοκρατικά και όχι να δεσμεύεται από κάποιον πολιτικάντη.Δεν είναι δυνατόν ένα πολίτευμα να αποκαλείται δημοκρατικό και η μόνη συμμετοχή στα κοινά του λαού να έγκειται στο να βάζει ένα σταυρό κάθε 4 χρόνια και για τα επόμενα 4 χρόνια να απουσιάζει παντελώς στη λήψη των αποφάσεων.

Οι «Έλληνες» πολιτικοί είναι αυταρχικοί και δεν πιστεύουν στον λαό ούτε στη δημοκρατία .Θέλουν για όλα τα ζητήματα να αποφασίζουν αυτοί και πάντοτε ακολουθούν πιστά τη βούληση του ισχυρού ξένου. Για αυτούς οποιαδήποτε παρέκκλιση από τη βούληση του ισχυρού ορίζεται ως «λαϊκισμός». Αντιτάσσεσαι στον ισχυρό; Είσαι λαϊκιστής ! Ενίοτε αρέσκονται να επικαλούνται το γνωστό εδάφιο του Θουκυδίδη στο γνωστό διάλογο μεταξύ Αθηναίων-Μηλίων για να δικαιολογήσουν τον άκρατο ραγιαδισμό τους.

Απολαύστε το σκουπίδι της μεταπολήστευσης την Ντόρα Μπακογιάννη .Να δω πόσα χρόνια ακόμα θα μας κατσικώνεται στο σβέρκο αυτή η διαβολεμένη οικογένεια. https://www.youtube.com/watch?v=nMZ6YpXba_k

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η περίφημη ρήση του Γεννάδιου Σχολάριου. Άλλη μια μεγάλη απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών κατά της Ελληνορθοδοξίας

Ποιοι άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδος;

Κιναιδισμός και ψυχοπνευματικά προβλήματα