Η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα; Τι μας λέτε «σύντροφοι»;


Διαρκώς στα κανάλια της διαπλοκής που κατέστρεψαν την Ελλάδα κατά την μεταπολήστευση ακούμε το επιχείρημα, τόσο από δημοσιογράφους αλλά και εκπροσώπους δολίων ΜΚΟ και λοιπών οργανώσεων, όσο και από συνεντευξιαζόμενους λαθροπρόσφυγες , ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα και οι λαθρομετανάστες προσδοκούν να μεταβιβαστούν στη δυτική χώρα της αρεσκείας τους .

Ας δούμε κατά πόσο είναι ή όχι ασφαλής η Τουρκία και κατά πόσο αυτή δύναται να ενσωματώσει όλους αυτούς . Ξεκινάμε με τα ποιοτικά μακροοικονομικά στοιχεία της Τουρκίας τα επίσημα .
 Η Τουρκία είναι σε ανάπτυξη +0,7% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με αυτό του προηγούμενου έτους . Έχουμε μια ελαφριά ύφεση της ανάπτυξης μιας και το περυσινό γενικό ήταν στο +1,2%  αλλά πάλι αυξητική είναι η τάση του ΑΕΠ και φέτος . Το κατά κεφαλήν  ετήσιο ΑΕΠ είναι στα 9.000 δολάρια, καθόλου άσχημο για μουσουλμανική χώρα .  Από το 1998-2015 κατά μέσο όρο η οικονομία της Τουρκίας  αναπτύσσεται κατά +0,98% το χρόνο. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της (ΑΕΠ) είναι στα 800 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια, το πενταπλάσιο του ελληνικού με λίγα λόγια.  Βέβαια αυτοί είναι και 80 εκατομμύρια πληθυσμός εξ ου και το χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Η ανεργία κυμαίνεται στο 10,8% στο γενικό ενώ το ποσοστό ανεργίας στους νέους είναι μόλις στο 19%. Δύο μόλις στους δέκα νέους έως 25 ετών δυσκολεύονται να βρουν εργασία.  Η μακροχρόνια ανεργία είναι στο 2,1% . Οι γυναίκες συνταξιοδοτούνται στα 58 έτη ενώ οι άνδρες στα 60.  Ενώ στη Δύση διαρκώς αυξάνεται και θα κατοχυρωθεί στα 68 χρόνια και βλέπουμε. 

Ο λόγος δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ είναι στο 32% (σε εμάς είναι στο 180% του ΑΕΠ) και δεν είναι ούτε σε μνημόνια ούτε σε διεθνείς επιτροπείες και Τρόικες . Μπορεί να έχουν δυσκολία να δανειστούν από τις αγορές μιας και το δεκαετές ομόλογο  διαπραγματεύεται με επιτόκιο 9,7% , όμως ο χαμηλός λόγος χρέους/ΑΕΠ και η συνεχής ανάπτυξη της οικονομίας καθιστούν το δημόσιο χρέος εξυπηρετήσιμο . Το πρωτογενές έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης είναι στο -1,1% δηλαδή άκρως διαχειρίσιμο και βιώσιμο με εργαλεία βραχυπρόθεσμου δανεισμού (έντοκα γραμμάτια ).

Πρόβλημα έχουν στις εξαγωγές μιας και σημειώνουν έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο κατά 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια και οι εξαγωγές είναι στα 12,5 δις.δολάρια.  Έχουν επίσης πολύ υψηλό πληθωρισμό στο 8,8% με πληθωρισμό στο βασικό διατροφικό καλάθι της νοικοκυράς στο 8,5%.  Αυτό είναι το κυρίως ελάττωμα της οικονομίας τους . Βραχνάς για την οικονομία τους είναι το υψηλό τριμηνιαίο διατραπεζικό επιτόκιο που είναι στο 11% και έτσι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δανείζονται με πολύ υψηλά επιτόκια  .

Ο δείκτης τρομοκρατίας είναι στο 5,5 με τιμές στο κλειστό διάστημα [0,10] .Είναι από τα χαμηλότερα στο μουσουλμανικό κόσμο .

Αυτά τα ολίγα για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Τουρκίας . Τώρα έρχονται τα μουσουλμανικά προσφυγόπουλα  και μας λένε ότι η Τουρκία (που είναι ομόθρησκη τους  χώρα)  δεν είναι ασφαλής  και θέλουν να μετακινηθούν σε δυτική χριστιανική  χώρα . Είναι ασφαλέστερη η Σουηδία που την κατέστησαν πρωταθλήτρια στους βιασμούς σε όλη τη Δύση και δεύτερη στον κόσμο μετά την Ερυθραία .Μάλλον η Σουηδία είναι ασφαλής χώρα για τους μουσουλμάνους, για τους αυτόχθονες χριστιανούς δεν είναι. Οι Σουηδέζες τρέμουν να ξεμυτίσουν με το που σουρουπώσει. Το ίδιο και για την Γερμανία που είχαμε ένα τρομακτικό boom στην εγκληματικότητα το 2015 λόγω της πολιτικής των ανοικτών συνόρων της Μέρκελ το ίδιο έτος.  Ίσως για τους ενάρετους απογόνους του Καμηλιέρη φαλλοκράτη και παιδεραστή Μωάμεθ , είναι ασφαλής χώρα το Βέλγιο και η Γαλλία όπου ανατινάσσονται συνεχώς όλοι μια παρέα,  ή η Αγγλία με το πολυπολιτισμικό Λονδίνο , με ραγδαία αναπτυσσόμενη θρησκεία το Ισλάμ και κυρίαρχο όνομα στις γεννήσεις το Μουχαμάντ.  

Θα κλείσω με μερικά  εδάφια του «Ιερού Κορανίου» που υποδηλώνει τον ύπουλο ρόλο όλων αυτών αλλά και το κατά πόσο καθίσταται εφικτή η συμβίωση και η αφομοίωση τους στις δυτικές κοινωνίες :
«Ω εσείς που πιστέψατε τον Αλλάχ. Μην κάνετε φίλους και προστάτες σας τους Εβραίους και τους Χριστιανούς . Αυτοί δεν είναι παρά μεταξύ τους φίλοι και προστάτες. Κι εκείνος ανάμεσα σας που πιάνει φιλίες με αυτούς , είναι ένας απ`αυτούς . Ο Αλλάχ  δεν καθοδηγεί τον άδικο και παράνομο λαό. » [ Σούρα ελ Μάϊντε 5:51]

«Οι άπιστοι (Εβραίοι&Χριστιανοί) θα επιθυμούσαν να μην πιστέψετε όπως και εκείνοι έμειναν άπιστοι. Μην τους παίρνετε ως φίλους έως ότου εγκαταληφθεί η απιστία τους. Αν επιστρέψουν εκ νέου στην απιστία , τότε συλλάβετε τους και σκοτώστε τους όπου και αν βρίσκονται.  Και μην παίρνετε απ`αυτούς ούτε φίλους ούτε βοηθούς.» [Σούρα ελ Νισά  4:89]

«Η τιμωρία εκείνων που που πολεμούν τον Αλλάχ και τον Απόστολο του (Μωάμεθ), και διαβιούν στη γη άσχημα, είναι να εκτελούνται ή να σταυρώνονται , ή να κόβονται τα χέρια και τα πόδια αντίπλευρα, ή να εξορίζονται από αυτή τη γη. Αυτοί έχουν την ατίμωση στον κόσμο αυτόν και στον άλλο κόσμο τους περιμένει μεγάλος παιδεμός. »[ Σούρα Ελ Μάιντε 5:33]

«Προανάγγειλε στους υποκριτές ότι θα τιμωρηθούν με φρικτά βασανιστήρια. Και που παίρνουν ως φίλους  τους απίστους κι όχι τους πιστούς , μήπως ζητούν από αυτούς την προστασία; Κάνουν λάθος! Γιατί πάσα προστασία ανήκει στον Αλλάχ. »[Σούρα Ελ Νισά 4:138+139]

Νεοέλληνες γκιαούρηδες και δυτικά εκφυλισμένα υποκείμενα, άντε και καλή συμβίωση και καλό πολιτισμικό εμπλουτισμό με τα Ορκς.

Υ.Γ.1- Τα οικονομικά μεγέθη τα πήραμε από τον εξαιρετικό οικονομικό ιστότοπο tradingeconomics.com . Τα εδάφια του Κορανίου είναι από το «Ιερό Κοράνιο», η επίσημη μετάφραση που έγινε στην Μεδίνα από Άραβες του συγκροτήματος του βασιλιά Φάχντ Αλ Σαούντ .

Υ.Γ.2- Όλες οι φράξιες/αιρέσεις/δόγματα  των μουσουλμάνων έπονται χρονικά του Μωάμεθ και του Κορανίου που καθορίζει τον τρόπο ζωής του πιστού μουσουλμάνου. Αυτό ως απάντηση στους δυτικούς  εκφυλισμένους  που διαχωρίζουν τους μουσουλμάνους σε «μετριοπαθείς» και «φονταμενταλιστές». Το Ισλάμ είναι Ισλάμ, ηλίθιε! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η περίφημη ρήση του Γεννάδιου Σχολάριου. Άλλη μια μεγάλη απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών κατά της Ελληνορθοδοξίας

Ποιοι άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδος;

Κιναιδισμός και ψυχοπνευματικά προβλήματα