Τα "εθνικοπατριωτικά" σενάρια για παραίτηση των βουλευτών της Χ.Α ώστε να πέσει ο Τσίπρας




Τις τελευταίες μέρες διάφοροι «εθνικοπατριώτες» αναπαράγουν στο διαδίκτυο και σε κάποια ΜΜΕ ότι μπορεί να αποτραπεί το ονοματολογικό για τα Σκόπια, αν η Χρυσή Αυγή προκαλέσει εκλογές όσες φορές χρειαστεί μέχρι να αναγκαστεί η κυβέρνηση να αποσύρει το θέμα, και έτσι η Χρυσή Αυγή θα αποδείξει ότι είναι πατριωτικό κόμμα και μπλα μπλα...

Το συγκεκριμένο σκεπτικό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ καλό σενάριο χολιγουντιανής επιστημονικής φαντασίας, αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται για κάποιο κινηματογραφικό έργο αλλά για μια ύπουλη προσπάθεια σπίλωσης του αγώνα που κάνει εδώ και δεκαετίες η Χρυσή Αυγή. Λες και η Χρυσή Αυγή που όταν κατέβαινε στις πλατείες και στα πεζοδρόμια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για κάθε εθνικό θέμα, έχει να απολογηθεί σε όλους αυτούς που ήταν περιχαρακωμένοι σε κάποιο αστικό κόμμα εξουσίας.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα για το τι ισχύει στο ενδεχόμενο παραίτησης της Χρυσής Αυγής..
.
1ον)Σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην καλύτερη περίπτωση θα προκληθούν εκλογές σε 12 περιφέρειες και όχι σε όλη την Ελλάδα, άρα και 100% να πάρει η Χρυσή Αυγή σε αυτές τις περιφέρειες κυβέρνηση δεν βγαίνει, ούτε αποτρέπεται κάτι.

2ον)Το σύστημα έχει τις άμυνες του και μπορεί στις εν λόγω περιφέρειες να συνασπιστούν σε 1-2 ψηφοδέλτια τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής και να έχουν ποσοστά πολύ παραπάνω από 50% οπότε καταλαβαίνετε ότι θα καπελωθούν όλες οι έδρες από αυτό το συντριπτικό ποσοστό. Και βεβαίως μετά τα κόμματα μπορούν να κάνουν την μοιρασιά των εδρών μεταξύ τους.

3ον)Το σύστημα δείχνει τις προθέσεις του έναντι της Χρυσής Αυγής με ένα σωρό αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. Οι κύριοι που επικαλούνται τους κανονισμούς του Συντάγματος και ότι θα είναι εκτροπή του Συντάγματος αν δεν πάμε σε εκλογές σε περίπτωση παραίτησης της Χ.Α. πως εξηγούν ότι,
-τον Δεκέμβριο του 2013 αποκλείσθηκαν από την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και η βουλή αντί να λειτουργήσει με 300 βουλευτές, λειτούργησε με 297!!!
-τον Οκτώβριο του 2014 απαγορεύτηκε στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χ.Α. η άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων τους. (Να μην αναφερθούμε και σε άλλα μέτρα εις βάρος της Χ.Α. όπως μείωση 25% των μισθών 3 βουλευτών, διακοπή κρατικής επιχορήγησης, πρόστιμα, ποινές φυλάκισης, και πάει λέγοντας...) 

Πως εξηγούν τις άνω αντισυνταγματικές παρεκτροπές εις βάρος της Χρυσής Αυγής και θεωρούν ότι θα είναι αντισυνταγματικό αν δεν πάμε σε εκλογές σε περίπτωση παραίτησης της Χρυσής Αυγής;

4ον) Κάλλιστα μπορεί η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση και να περάσει ένα νομοθέτημα κατά της «καταχρηστικής παραίτησης βουλευτών» και έτσι να τελειώνει η ιστορία χωρίς πολλά πολλά...
5ον) Σε παλαιότερη σκέψη της Χρυσής Αυγής να παραιτηθεί από την βουλή, επιφανείς συνταγματολόγοι και αντι-χρυσαυγίτες δήλωναν ότι δεν συντρέχουν λόγοι γενικών εκλογών και ότι μακάρι να το πράξει αυτό η Χρυσή Αυγή, γιατί θα είναι μια πολιτική αυτοκτονία. Συγκεκριμένα:
- Νίκος Αλιβιζάτος: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόκλησης γενικών εκλογών από μαζικές παραιτήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Υπάρχει νομικό κενό στην περίπτωση της αντικατάστασης του βουλευτή Επικρατείας, καθώς ο νόμος κάνει λόγο για επαναληπτικές εκλογές στις εκλογικές περιφέρειες, όμως οι έδρες Επικρατείας δεν προέρχονται από κάποια περιφέρεια, όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν να προκληθούν με αυτόν τον τρόπο γενικές εκλογές».
- Ευάγγελος Βενιζέλος: Μία ομαδική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα αποτελέσει "ένας είδος πολιτικής αυτοκτονίας γι΄αυτούς. Δεν συνιστά απειλή, αλλά μία μεγάλη ευκαιρία για το ονομαζόμενο συνταγματικό τόξο να οργανώσει μία συντονισμένη αντίδραση κατά της Χρυσής Αυγής"
- Γιώργος Σωτηρέλης: «Υπάρχει ένα ζήτημα με τον βουλευτή Επικρατείας και άκουσα ότι θα γίνουν, λέει, εκλογές στην επικράτεια. Αυτό είναι λάθος, κατά την άποψή μου. Ο νόμος λέει σαφώς σε κάποια εκλογική περιφέρεια και όχι στην επικράτεια και σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι δυνατόν να μείνουν κενές έδρες, είτε μιλάμε για τον τελευταίο χρόνο της τετραετούς θητείας είτε να μη συμπληρωθούν όταν απαιτείται κατά το νόμο. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο νόμος δεν απαιτεί επαναληπτικές εκλογές στο πεδίο των βουλευτών Επικρατείας. Άρα, θα μείνουμε με 299 βουλευτές.Υπάρχει ένα ζήτημα καταχρηστικής παραίτησης, το οποίο θέτει ένα γενικότερο ζήτημα για τη λειτουργία του πολιτεύματος. Δεν μπορεί δηλαδή ένα κόμμα μέσα από αυτή τη διαδικασία να οδηγεί όποτε θέλει σε εκλογές…»

Η πολεμική αυτή εναντίον της Χρυσής Αυγής προέρχεται από ανθρώπους που ανδρώθηκαν πολιτικά και ανήκουν πολιτικά στο ευρύτερο αστικοπατριωτικό χώρο, είτε ανήκουν σε κάποιο κόμμα είτε λένε ότι είναι ενάντια στα κόμματα και στην κομματοκρατία. Με αυτή την δεύτερη κατηγορία αξίζει να ασχοληθούμε για να δούμε ότι ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας αυτών των ανθρώπων όχι μόνο ενάντια στο σύστημα των κομμάτων που κυβέρνησαν δεν είναι, αλλά στην ουσία λειτουργούν προς όφελος αυτών των κομμάτων, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν προτείνουν κάποια λύση που να ευσταθεί, παρά μόνο εκ του ασφαλούς γενικότητες. 

Βαρεθήκαμε να ακούμε ωραιοποιημένες γενικότητες του στυλ: «Ο λαός να ξεσηκωθεί...και οι 300 είναι προδότες...να εφαρμοστεί το άρθρο 120...να ανατραπεί η κυβέρνηση και τα κόμματα και να μπουν νέοι άνθρωποι άριστοι να κυβερνήσουν...»

Αυτές οι γενικόλογες φωνασκίες είναι μια χρήσιμη βαλβίδα εκτόνωσης και τις ακούμε εδώ και χρόνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς με παρεμβάσεις αγανακτισμένων ακροατών όπως και στο διαδίκτυο. Αυτή η σκόπιμη ταύτιση της Χρυσής Αυγής με τα κόμματα που οικοδόμησαν το μεταπολιτευτικό σύστημα, έχει σαν στόχο να την απαξιώσει στον κόσμο που ειδικά με τα τελευταία γεγονότα έχει αναπτύξει το εθνικό του αίσθημα, έτσι ώστε να εμποδίσουν οποιαδήποτε άνοδο της, η οποία άνοδος ακόμα και η ελάχιστη ξέρουν πολύ καλά ότι μόνο ευχάριστη δεν είναι στα μεγάλα ΜΜΕ και στα κόμματα του "συνταγματικού" τόξου.

Ι.Β

Σχόλια

  1. Ο Τσίπρας είναι κλασική περίπτωση ασθενή με κλινική παρανοειδή σχιζοφρένεια. Ακόμη και η όψη του προσώπου του φανερώνει άνθρωπο με κλινική τρέλα. Όσοι έχουν στον νου τους διορατική ενέργεια καταλαβαίνουν τι λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η περίφημη ρήση του Γεννάδιου Σχολάριου. Άλλη μια μεγάλη απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών κατά της Ελληνορθοδοξίας

Κιναιδισμός και ψυχοπνευματικά προβλήματα

Ποιοι άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδος;