Ο Καρανίκας ο πρωτεργάτης της νομιμοποίησης του μπάφου στην Ελλάδα



Η λεγομένη «πράσινη ανάπτυξη» δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τους μπάφους και τη νομιμοποίηση της μαστούρας που επιθυμεί η πλέμπα του Καρανίκα.
Η πράσινη ανάπτυξη Είναι ένας περίτεχνος όρος ενός σχετικά νεοσύστατου κλάδου της Μικροοικονομίας, της «Περιβαλλοντικής Οικονομίας». Πράσινη ανάπτυξη σημαίνει ένα ΑΕΠ( ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) που θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και θα λαμβάνει υπόψιν του τον αρνητικό αντίκτυπο της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών στο οικοσύστημα. Όταν οι επιχειρηματίες αποφασίζουν το ύψος της παραγωγής δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις αρνητικές εξωτερικότητες(negative externalities) που προξενούν στο περιβάλλον, όπως είναι η ηχορύπανση, η μόλυνση των υδάτων και της ατμόσφαιρας από τους ρύπους και τα τοξικά απόβλητα , την τρύπα του όζοντος κτλ. 

Οι παραγωγοί ακολουθούν τον χρυσό κανόνα της μεγιστοποίησης του κέρδους : αυξάνουν την παραγωγή έως ότου στην τελευταία μονάδα παραγωγής το οριακό έσοδο είναι ίσον με το οριακό κόστος. Στην έννοια του οριακού κόστους (η αύξηση του συνολικού κόστους που απορρέει από την αύξηση της παραγωγής κατά μίας επιπλέον μονάδας) υπολογίζουν εξ ολοκλήρου το εσωτερικό κόστος παραγωγής και δεν νοιάζονται για το εξωτερικό-κοινωνικό κόστος της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Αποτέλεσμα είναι να παράγεται μια τεράστια ποσότητα αγαθών σε σχέση με την ποσότητα που αντέχει ο πλανήτης ως σύστημα πανίδας και χλωρίδας για να μην καταστραφεί .
Οι επιστήμονες και τα κράτη ψάχνουν τρόπους για να κάνουν την παραγωγή πιο φιλική προς το περιβάλλον , επιβάλλοντας φόρους ρύπανσης( Πιγκουβιανοί φόροι), εκδίδοντας ειδικές εμπορεύσιμες άδειες ρύπανσης για τοξικές παραγωγές, θεσπίζοντας την λεγομένη «εταιρική κοινωνική ευθύνη», απαγορεύοντας ιδιαίτερα ρυπογόνες παραγωγές, ανακαλύπτοντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας κτλ.Επειδή όλες οι παραπάνω προσπάθειες υποστηρίζονται και ανήκουν στο φάσμα της «οικολογικής αριστεράς», αλλά και του εθνικισμού φυσικά, οι φιλελεύθεροι ανθρωποφάγοι βγάζουν φλύκταινες.Μάλιστα ο ίδιος ο Εβραίος νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος Ντέιβιντ Φρίντμαν είχε δηλώσει ότι η Περιβαλλοντική Οικονομία είναι άχρηστη και η ίδια η αγορά δύναται να λύσει από μόνη της το περιβαλλοντικό πρόβλημα και η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι.... ανήθικη!
Θα δοθεί άδεια σε μια καθετοποιημένη μονάδα να καλλιεργήσει και να επεξεργασθεί κάνναβη σε έκταση 4 στρεμμάτων.Δηλαδή μια ιδιωτική βιομηχανική εταιρία παρασκευής ειδικών ιατρικών σκευασμάτων από κάνναβη, θα αγοράσει 4 στρέμματα γης και θα καλλιεργήσει χασίς που θα το χρησιμοποιήσει ως πρώτη ύλη για τα σκευάσματα της στο σκέλος της μεταποίησης (κάθετη ολοκλήρωση προς τα πίσω). Έπειτα αυτά θα τα πουλάει στο εσωτερικό της χώρας σε ειδικά σημεία πώλησης αλλά και στο εξωτερικό. Τέτοιες δραστηριότητες δεν είναι εντάσεως εργασίας και δεν θα μειώσουν την ανεργία διότι η εταιρία ενδιαφέρεται μόνο για την πρώτη ύλη .Θα πάρει τα 4 στρέμματα γης και έπειτα θα ξεκινήσουν οι πιέσεις για νομιμοποίηση της καλλιέργειας και από άλλους υποψηφίους ιδιώτες καλλιεργητές , που θα συνεργαστούν με την εν λόγω εταιρία ή και με άλλες που θα ξεπηδήσουν, με πρόσχημα την ανάπτυξη, την περίθαλψη και τις εξαγωγές.

Και κάπως έτσι τα συντρόφια του Καρανίκα θα νομιμοποιήσουν την καλλιέργεια της κάνναβης. Μια τέτοια νομιμοποίηση θα αυξήσει την ποσότητα χασίς που θα κυκλοφορεί στη χώρα και η αύξηση της προσφοράς θα ρίξει την τιμή και θα είναι ένα πρώτο βήμα για να συνηθίσει η κοινωνία τη νομιμοποίηση των ελαφριών ναρκωτικών .Τα συντρόφια του Καρανίκα θα καταφέρουν να νομιμοποιήσουν το χασίς στη χώρα και θα μας κάνουν ένα Άμστερνταμ της Μεσογείου.Θα μαστουρώνουμε να μην σκεφτόμαστε τα μνημόνια του Τσίπρα και του Κούλη.



Για να κατανοήσουμε τη στρατηγική του Καρανίκα και των συντρόφων του νομιμοποίησης του μπάφου θα πρέπει να γίνει κατανοητή η αλυσίδα παραγωγής  του αγαθού .Η παραγωγική αλυσίδα αποτελείται από τρεις φάσεις, τρεις κάθετες μεταξύ τους επιχειρηματικές δραστηριότητες :
Α)INPUT ---> B)OUTPUT ----> C) Distribution 

Με την φάση Α- Input ή αλλιώς παραγωγική εισροή, εννοούμε την παραγωγή της κάνναβης ως πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιηθεί στη φάση Β της μεταποίησης(μετατροπή του input σε output) και θα διανεμηθεί στον τελικό καταναλωτή διαμέσου των καναλιών διανομής της φάσης C. Η φάση Α διεξάγεται είτε σε ειδικά διαμορφωμένα αγροτεμάχια(1) ή σε ειδικούς χώρους με υποστήριξη ειδικού τεχνητού φωτισμού (2).Η φάση Β διεξάγεται σε ειδικά εργοστάσια παρασκευής ιατροφαρμακευτικών σκευασμάτων κάνναβης(1) ή από ειδικές καπνοβιομηχανίες για είδη καπνιστού σε ειδική συσκευασία(2). 
Οπότε έχουμε δύο διαφορετικά business όσες είναι και οι εφαρμογές της κάνναβης. Το business της ιατροφαρμακευτικής κάνναβης και το business του χασίς για κάπνισμα. Η φάση C της διανομής διακρίνεται αντίστοιχα σε ειδικά φαρμακεία(1) και σε ειδικά caffe-shops(2) .

Τον Καρανίκα και την παρέα του τον ενδιαφέρει να νομιμοποιηθεί το business της κάνναβης για κάπνισμα και χρησιμοποιεί προσχηματικά το bussinnes της ιατροφαρμακευτικής κάνναβης, με το δήθεν ενδιαφέρον του για τους ασθενείς που ψάχνουν σκευάσματα κάνναβης για καταπραϋντικούς λόγους .Εδώ κόβουν το ΕΚΑΣ σε χιλιάδες μικροσυνταξιούχους και πλειστηριάζουν ακόμα και τις πρώτες κατοικίες των δανειοληπτών και λέτε να νοιάζονται για μια χούφτα ασθενών; Το όλο θέμα είναι γελοίο μιας και υπάρχουν ήδη τέλεια υποκατάστατα της ιατροφαρμακευτικής κάνναβης με τα ίδια αποτελέσματα. 

Ο Καρανίκας θέλει να νομιμοποιηθεί το business του χασίς ώστε να παράγεται ελεύθερα στα χωράφια(Α1), έτσι το φυτό έχει καλύτερη ανάπτυξη και απόδοση , να το αγοράζει απευθείας από τον παραγωγό χωρίς μεσάζοντες, ή με τίμημα μια πιο υψηλή τιμή να το αγοράζει συσκευασμένο(Β2) από ειδικά σημεία πώλησης (C2) . Η νομιμοποίηση της κάνναβης για κάπνισμα θα εκτινάξει την προσφορά του αγαθού στα ύψη και θα ρίξει την τιμή εξαιρετικά. Αυτοί λοιπόν ενδιαφέρονται να αγοράζουν πολύ φτηνά το χασίς και να το βρίσκουν εύκολα διαθέσιμο σε όλα τα αστικά κέντρα.
Από την εποχή των Εξαρχείων της πρώτης νιότης τους αυτό ήταν το όνειρο τους. Γνωρίζουν ότι σε μια συντηρητική χριστιανική κοινωνία θα υπάρξουν αντιδράσεις , οπότε πρέπει να προηγηθούν άλλα προπαρασκευαστικά στάδια ώστε να ετοιμαστεί η κοινωνία και να επέλθει Μιθριδατισμός.

 Πρώτα θα μιλάνε για «πράσινη ανάπτυξη» και επενδύσεις. Με το ειδικό νομοσχέδιο νομιμοποιούν την ιατροφαρμακευτική κάνναβη και την περιορισμένης έκτασης εμφύτευση (Α1) για να περάσουν εν συνεχεία σε μια διεύρυνση αυτής της φάσης για λόγους τόνωσης της απασχόλησης , των εξαγωγών και των δημοσίων εσόδων .Στο τελικό στάδιο θα νομιμοποιήσουν τα ελαφριά ναρκωτικά για να στηρίξουν τον τουρισμό και το ΑΕΠ με το άνοιγμα ειδικών διαμορφωμένων caffe-shops και για να πετύχουν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να εξυπηρετούν το δημόσιο χρέος και δεν πρόκειται να κουνηθεί φύλλο.



Εμείς οι Εθνικιστές έχουμε χρέος να το αποτρέψουμε αυτό. Έχουν δρομολογήσει μνημόνια μέχρι το 2060 και έχουν δεσμεύσει το σύνολο της περιουσίας του Δημοσίου μέχρι το 2120μχ, συμπεριλαμβανομένων των υδρογονανθράκων. Μετατρέπουν το Εθνος-κράτος σε «πολυπολιτισμική σαλάτα», εκχωρούν το όνομα της ιερής Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, διευθετούν τα υπόλοιπα εθνικά θέματα άρον άρον με Αλβανούς κατσαπλιάδες επί τα χείρω, προσπαθούν να ελέγξουν τους Θεσμούς την αστυνομία και το στρατό καθώς και τα ΜΜΕ με σκοπό την πολιτική εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων και τη διαιώνιση τους στην εξουσία και ο μόνος αντίπαλος τους είναι ο αφυπνισμένος λαός

 Υπόψιν μια μαστουρωμένη κοινωνία είναι μια εν υπνώσει κοινωνία ως προς τα επαναστατικά της προτάγματα. Αυτό θέλουν, να μας καταστήσουν δουλοπάροικους και υποτελείς τους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η περίφημη ρήση του Γεννάδιου Σχολάριου. Άλλη μια μεγάλη απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών κατά της Ελληνορθοδοξίας

Ποιοι άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδος;

Κιναιδισμός και ψυχοπνευματικά προβλήματα