Το ζήτημα της οπλοκατοχής, μια άλλη προσέγγιση.



Glock19 9mm


Μετά το τελευταίο κρούσμα σφαγής σε σχολείο της Φλόριντας των  ΗΠΑ όπου κάποιος μαθητής με  πυροβόλο όπλο αφαίρεσε τη ζωή αθώων συμμαθητών του και καθηγητών, ξεκίνησε πάλι η κόντρα μεταξύ των αριστερών «προοδευτικών» και μπαχαλάκηδων (social justice warriors) με τους συντηρητικούς και εθνικιστές με κεντρικό θέμα την οπλοκατοχή . Αιτούνται οι προοδευτικούληδες την πλήρη απαγόρευση των όπλων ή  έστω την αυστηροποίηση της ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας. Διατείνονται επίσης ότι στον «πολιτισμένο κόσμο» τα όπλα εντός της κοινωνίας δεν έχουν θέση. 

Καταρχάς τα όπλα δεν σκοτώνουν αλλά σκοτώνουν οι άνθρωποι. Επίσης το όπλο ως φονικό αγαθό έχει τέλεια υποκατάστατα το κουζινομάχαιρο, μια βαριοπούλα ή μια αυτοσχέδια βόμβα με οδηγίες κατασκευής από το internet, αν τα λάβουμε υπόψιν μας ως μακροκατηγορίες αγαθών, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό, να αφαιρέσουν ζωές. Οπότε αν κάποιος είναι αποφασισμένος  να σκοτώσει θα βρει τους τρόπους. Επίσης τα ίδια τα όπλα έχουν διαφορές μεταξύ τους ακόμα και αν είναι της ίδιας μάρκας και μοντέλου, αναλόγως σε ποια αγορά απευθύνονται, την νόμιμη αγορά ή τη μαύρη. Ένα περίστροφο Glock 9mm που πωλείται στην κανονική αγορά σε διάφορα καταστήματα είναι διαφορετικό αγαθό από ένα Glock 9mm που πωλείται στην παραοικονομία. Εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες αν και παρεμφερείς μεταξύ τους .
 Το Glock 9mm που πωλείται στην κανονική αγορά όπλων είναι ένα δηλωμένο όπλο του οποίου οι αρχές γνωρίζουν την ύπαρξη του καθώς και τα στοιχεία του κατόχου του και σε μια πιθανή βαλλιστική εξέταση μπορεί να βρεθεί άμεσα ο δράστης. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αυτοπροστασία.  Ένα τέτοιο όπλο είναι παντελώς άχρηστο για έναν υποψήφιο εγκληματία, ο οποίος θα ψάξει ένα αδήλωτο Glock 9mm στη μαύρη αγορά για να το χρησιμοποιήσει για την τέλεση αξιόποινων πράξεων( πώληση ναρκωτικών, μαστροπεία , δολοφονίες, ληστείες κτλ).  

 Αυτά τα δύο όπλα είναι μεταξύ τους διαφορετικά αγαθά , τέλεια υποκατάστατα, που καλύπτουν διαφορετικές αλλά παρεμφερείς ανάγκες .Το όπλο που αγοράζεται από τον νοικοκύρη για αυτοπροστασία δύναται να χρησιμοποιηθεί για αξιόποινες πράξεις και το όπλο που αγοράζεται από τον εγκληματία κάνει και  για αυτοπροστασία .Επιπλέον τα δύο αγαθά διακρίνονται και ως προς τις υπηρεσίες που τα συνοδεύουν. Το όπλο στη νόμιμη αγορά συνοδεύεται από εγγύηση από την κατασκευαστική εταιρία, εγγύηση πιστότητας και αντικατάστασης του σε περίπτωση βλάβης. Ο διανομέας του ίδιου όπλου στη μαύρη αγορά δεν σου εγγυάται απολύτως τίποτα.  Αδιάφορος στο ποιο όπλο θα επιλέξει είναι μονάχα ο καμικάζι  αλλά δεν βλέπουμε τους αριστερούληδες να μιλάνε για οπλοαπαγόρευση όταν τα όπλα χρησιμοποιούνται από τζιχαντιστές του βαθέως Ισλάμ. Ισλάμ και αριστερά είναι σε αγαστή συνεργασία. Θυμούνται το πόσο κακό κάνουν τα όπλα μόνο όταν λευκοί τρελαίνονται και αρχίζουν και σκοτώνουν. Τα εγκλήματα λευκών καμικάζι ως ποσοστό επί του συνόλου των δολοφονιών με πυροβόλο όπλο είναι ένα ασήμαντο ποσοστό που δημιουργεί όμως αίσθηση λόγω του απεχθούς της πράξης και λόγω του ότι γίνεται εκτεταμένος ντόρος στα ΜΜΕ από τους προοδευτικούς δημοσιογράφους και πολιτικάντηδες. Το φαινόμενο των ειδεχθών δολοφονιών σε σχολεία και πανεπιστήμια των ΗΠΑ δύναται να αντιμετωπιστεί καίρια και αποφασιστικά  με την εισαγωγή ενόπλων αστυνομικών εντός των χώρων αυτών και με ειδικά scanner μεταλικών αντικειμένων στις πύλες εισόδου. Οι μόνοι που θα δυσανασχετούσαν από την  παρουσία της αστυνομίας εντός των χώρων της εκπαίδευσης είναι οι μπαχαλάκηδες διότι θα τους δυσκόλευε το έργο των βανδαλισμών και του «ακτιβισμού» τους . Η χρήση του όρου «ακτιβισμός» για την αριστερά είναι ένας περίτεχνος τρόπος για να νομιμοποιήσεις τον τραμπουκισμό πολιτικών αντιφρονούντων. Αφαιρέστε λίγους αστυνομικούς από τη φύλαξη των πολιτικάντηδων και τοποθετήστε τους στις δομές παιδείας και λύθηκε το πρόβλημα και χωρίς να αυξηθεί η Δημόσια δαπάνη( ανακατανομή των πόρων λέγεται). Η επιπρόσθετη δημόσια δαπάνη για τα ειδικά scanners είναι μικρή και διαχειρίσιμη για το Δημόσιο και τους φορολογούμενους. Το Δημόσιο μπορεί να επιτύχει πολύ καλές τιμές για τα scanners λόγω του όγκου του που του προσδίδει πολύ ισχυρή διαπραγματευτική ισχύ έναντι των προμηθευτών (το Δημόσιο είναι ένα σχεδόν «Μονοψώνιο»).

Αν οι αριστεροί πετύχουν τον στόχο τους και καταργηθεί η δυσκολέψει πολύ η οπλοκατοχή, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι ο αφοπλισμός των νοικοκύρηδων και η αύξηση της εγκληματικότητας καθώς  και η αύξηση της τιμής των όπλων στη μαύρη αγορά . Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι παραγωγοί όπλων που διοχετεύουν όπλα και στις δύο αγορές. Τη χασούρα που θα υποστούν οι παραγωγοί  από τη μείωση των πωλήσεων στην νόμιμη αγορά θα την αντισταθμίσουν με τα κέρδη που θα αποκομίσουν από τη μαύρη αγορά ,μέσω της αύξησης των πωλήσεων και της τιμής. Η δαπάνη άλλωστε είναι ίση με την τιμή επί την πωλούμενη ποσότητα και ο κύριος μοχλός κερδοφορίας είναι η τιμή. Οι άνθρωποι δρουν βάσει κινήτρων. Οι εγκληματίες που θα γνωρίζουν ότι οι αστοί είναι αφοπλισμένοι θα ζητούν στη μαύρη αγορά περισσότερα όπλα από πριν και ένας του υποκόσμου δεν τον νοιάζει αν πληρώσει το όπλο κατά 20-30% περισσότερο. Η εγκληματικότητα οπότε θα αυξηθεί. Η αύξηση της τιμής όμως δρα αποτρεπτικά για τον νοικοκύρη ο οποίος συν τοις άλλοις δεν έχει και τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να προμηθευτεί όπλο στην μαύρη αγορά. Με άλλους όρους, ο αστός δεν έχει πρόσβαση στα κανάλια διανομής των όπλων του υποκόσμου, γνώση την οποία την κατέχει ήδη ο εγκληματίας.  Ο αστός φοβάται να μπλέξει με τα πλοκάμια του υποκόσμου κατά την αναζήτηση του για όπλο και επίσης αμφισβητεί την ακεραιότητα και πιστότητα του όπλου που θα αγοράσει από τον διανομέα. 

Ο «πολιτισμένος κόσμος της Δύσης» που επικαλούνται οι αμόρφωτοι αριστεροί είναι ο κόσμος της Φιλελεύθερης Δύσης της Νεωτερικότητας, αποκύημα του Διαφωτισμού και της γαλλικής επανάστασης. Στην καπιταλιστική φιλελεύθερη αστική Δύση της Νεωτερικότητας,  το δικαίωμα στη ζωή είναι ιερό! Ναι μεν το μονοπώλιο της βίας το έχει το κράτος στα πλαίσια του- νοερού και θεωρητικού -  «κοινωνικού συμβολαίου»,  αλλά το δικαίωμα στην προστασία της ζωής είναι ιερό και άγιο . Τα ορθολογικώς σκεπτόμενα άτομα για να ξεφύγουν από τη «φυσική κατάσταση» ,η οποία οδηγεί νομοτελειακά σε καταπάτηση των ελευθεριών τους(κατά Τζον Λωκ) ή σε αιματηρή σύγκρουση όλων εναντίον όλων( κατά Τόμας Χομπς), συνάπτουν ένα κοινωνικό συμβόλαιο, βάσει του οποίου εκχωρούν όλες τις εξουσίες σε μια κυβέρνηση που ωφείλει να διατηρεί την τάξη,την ασφάλεια και την ειρήνη.Κατά τον Λωκ η κυβέρνηση θεσμοθετείται για να προασπίσει τα 3 βασικά δικαιώματα, της ζωής της ελευθερίας και της ιδιοκτησίας. Εκχωρούν λοιπόν όλα τους τα δικαιώματα στην κυβέρνηση πλην ενός: το δικαίωμα στην άμυνα! Το κρατικό μονοπώλιο στη βία συνυπάρχει με το ατομικό δικαίωμα στην άμυνα. Στον πολιτισμένο κόσμο όλοι είμαστε ίσοι και όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Η ζωή του οποιουδήποτε δεν είναι πολυτιμότερη από τη ζωή κάποιου άλλου, εν αντιθέσει με το τι συνέβαινε πχ στον Ύστερο Μεσαίωνα του φεουδαρχικού οικονομικοκοινωνικού συστήματος, όπου οι δουλοπάροικοι και ο απλός λαός ήταν κατώτερης μορφής όντα σε σχέση με το Βασιλιά τους Ευγενείς-Αριστοκράτες και τον Κλήρο. Να μην επικαλούνται λοιπόν οι «προοδευτικοί» τον πολιτισμένο κόσμο για να θίξουν την οπλοκατοχή, αλλά την ακρατική αταξική κοινωνία της μαρξιστικής ουτοπίας τους και μόνο!

Η Κοινοβουλευτική Πολιτεία της Νεωτερικότητας που εδράζεται στα ατομικά δικαιώματα και σε Συντάγματα μπορεί να ελέγξει και να ρυθμίσει μονάχα την κανονική/νόμιμη αγορά όπλων αλλά όχι τη μαύρη αγορά. Η ιστορική εμπειρία απέδειξε περίτρανα ότι η κοινοβουλευτική Πολιτεία είναι λίαν αναποτελεσματική έναντι της παραοικονομίας και της μαύρης αγοράς όπλων και οι πολιτικάντηδες που εναλλάσσονται στην εξουσία βάσει της εκλογικής διαδικασίας πολλές φορές συναλλάσσονται με τις μαφίες του υποκόσμου. Όπως δεν υπάρχει κάποια Στατιστική απόδειξη ότι όπλα και εγκληματικότητα είναι θετικά συσχετισμένες μεταβλητές ( περισσότερα όπλα συνεπάγεται περισσότερη εγκληματικότητα ή πως οι νόμοι που περιορίζουν την οπλοκατοχή μειώνουν και τις ανθρωποκτονίες).

Μόνο η Εθνικοσοσιαλιστική Πολιτεία στάθηκε 100% αποτελεσματική απέναντι στο εν λόγω φαινόμενο αλλά με τέτοια συστήματα βγάζουν φλύκταινες τα «συντρόφια» και οι νεοφιλελέδες.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η περίφημη ρήση του Γεννάδιου Σχολάριου. Άλλη μια μεγάλη απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών κατά της Ελληνορθοδοξίας

Ποιοι άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδος;

Κιναιδισμός και ψυχοπνευματικά προβλήματα