Πατριωτισμός & ιδιωτικό κεφάλαιο:(vol.6) Η Τουρκία εργαλειοποιεί το ελληνικό νησιωτικό κεφάλαιο


Θα αναρτήσουμε  ολόκληρο το άρθρο  από το ιστολόγιο της Μόλλυς Μαχαίρα, μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λήμνου της Νέας Δημοκρατίας .Αφού μελετήσετε προσεχτικά το κείμενο θα εξηγήσουμε πιο κάτω τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία εργαλειοποιεί το ντόπιο και τουρκικό κεφάλαιο εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων .

[« Η Λέσβος δέχεται επίθεση. Η Λέσβος ισλαμοποιείται. Η Λέσβος πεθαίνει
Το 2016 είναι μια χρονιά σταθμός για όλη τη περιοχή μας αλλά ιδιαίτερα για την Τουρκία. Πρώτη φορά μετά τη πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία επιδεικνύει τόσο μεγάλη επεκτατική διάθεση προς τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ο Ερντογάν, αποδυνάμωσε τον ρόλο των στρατιωτικών και έχει προσδώσει στη χώρα μία νέο-οθωμανική εικόνα, προσπαθώντας να την καθιερώσει ως περιφερειακή δύναμη με την ‘διπλωματία των κανονιοφόρων’ και τον «αήττητο στρατό του».

Σε εμάς στη Λέσβο, δεν στέλνει τα καράβια του και το στρατό του. Εφαρμόζει άλλη τακτική. Έχει ενεργοποιήσει τη σχέση μεγίστου οφέλους. Αρχικά με το σχέδιο ‘Yeni Lirasi’, τη δημιουργία Ελληνοτουρκικής φιλίας με τις ευλογίες των προεστών του νησιού, που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, η Άγκυρα έχει προχωρήσει σταθερά και με μεθοδικότητα στη δημιουργία φιλοτουρκικής κάστας στο νησί, με σταδιακή τουρκοποίηση της τοπικής αγοράς με την επιδίωξη ένταξη της, στη δυναμική που δημιουργεί η Τουρκική οικονομία.

Η Λέσβος έχει ήδη αποκτήσει άμεση οικονομική εξάρτηση από τη γείτονα χώρα, η οποία με αιχμή του δόρατος το λιμάνι της Σμύρνης και τα τουριστικά θέρετρα της Αλικαρνασσού και Μαρμαρά θα “συντηρεί” κατ΄ουσίαν τους εναπομείναντες κατοίκους της Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσων. Ήδη οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά του Αν. Αιγαίου στρέφουν τις ελπίδες τους στη Μικρασιατική Ακτή. Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν εξαγοράσει προβληματικές επιχειρήσεις δημιουργώντας σταδιακά ένα ενιαίο οικονομικό χώρο γύρω από το Αιγαιο με κέντρο αποφάσεων την Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη φορά δε οι “Νέοι Φαναριώτες” θα είναι η μεσαία συντηρητική μουσουλμανική τάξη της Τουρκία. Η γνώση της τουρκικής γλώσσας θα θεωρείται σε λίγα χρόνια απαραίτητο προσόν για επαγγελματική σταδιοδρομία στα νησιά μας. Αυτό είναι και το σχέδιο Γιενί Λίρα για τη Μυτιλήνη. Για όσους αμφισβητούν αυτά που γράφω μακάρι να έχω άδικο .

‘Πατήσαμε τη μπανανόφλουδα’’ κατά το κοινώς λεγόμενο, για κάποιες εκατοντάδες τουρίστες στο Βόρειο Αιγαίο που στην ουσία χρηματοδοτούν λίγες οικογένειες με συγκεκριμένα συμφέροντα. Στο κόλπο ‘groso’, κάποια ΜΜΕ με τουρκικά σήριαλ και κλισέ δημοσιογράφων στη Τουρκική γλώσσα. Η τοπική αυτοδιοίκηση της Λέσβου και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι ασφαλείς παρατηρητές και ενισχύουν εν αγνοία τους με τη παθητική στάση τους, φιλοτουρκικά συμφέροντα χωρίς ενόραση και εθνική σκέψη. Αν αυτό δεν είναι παρτίδα τάβλι με το διάβολο τότε τι είναι;

Η Τουρκία ήδη κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ειρηνική συμβίωση στα νησιά υποστηρίζοντας ότι αδυνατεί να σταματήσει λαθρέμπορους όπλων, ναρκωτικών και λαθρομεταναστών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Όταν θα τοποθετηθούν βόμβες στη Σμύρνη στη Ίμβρο στα πλοιάρια που μεταφέρουν τουρίστες στην Ελλάδα, ποιός θα κατηγορηθεί; (Αυτό δεν περιλάμβανε το σχέδιο Βαικόζ;)
Όταν θα δούμε ξανά, απειλητικά συνθήματα γραμμένα στους τοίχους δήθεν από παιδιά, μειονότητα στη Λήμνο και στη Λέσβο, τζαμιά να ξεφυτρώνουν στο βωμό της πολυπολιτισμικότητας και καλής γειτονίας, τότε θα είναι αργά. Θα δούμε να προτείνεται μία ειδική οικονομική ζώνη στα νησιά μας και πολύ σύντομα οι Τούρκοι θα κτίσουν μία κρεμαστή γέφυρα να συνδέει τo Μόλυβο με τα μικρασιατικά παράλια. Αυτός είναι η τελικός του στόχος πριν την προσάρτηση του νησιού στη Τουρκία.

Και τώρα το σχέδιο στην παρούσα του φάση έχει μετανάστες. Κατευθυνόμενη ροή από τους τρομοκράτες Τούρκους. Στη Μυτιλήνη μόνο, 135 χιλιάδες τον Οκτώβριο και 103 χιλιάδες τον Νοέμβριο. Πλήρης ισλαμοποίηση. Επίθεση στο νησί και αλλοίωση του πληθυσμού. Κατ΄άλλα κάποιοι είναι ευχαριστημένοι που νοικιάζουν τα σπίτια τους σε υπαλλήλους των ΜΚΟ με τρελά ενοίκια.
Ξεχάσαμε εμείς οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου αυτά που μας θύμισε κάποτε ο Πάγκαλος, δηλαδή ότι υπάρχει σχέδιο χειρισμού του τοπικού πληθυσμού της Μυτιλήνης για να στραφεί υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας. Το Τουρκικό σχέδιο ‘Γάντι ‘. Το ξεχάσαμε;

Αλλά τι περιμένεις, πολιτικά ανίκανοι άνθρωποι, προσπαθούν με τη συσσωρευμένη εμπειρία κακής γειτονίας να αντιμετωπίσουν τη κατάσταση. Δυστυχώς οι ενέργειές τους είναι παρωχημένες, όλο λόγια, “ψευτο-τσαμπουκάδες” και ουσία μηδέν. Παρακολουθούν τις εξελίξεις και χαράζουν πολιτική στο γόνατο ακολουθώντας τις μεθόδους του Κολοκοτρώνη στη μάχη εναντίον του Δράμαλη, συνδυάζοντας ανεφάρμοστες φιλοσοφίες φιλικά προσκείμενων διεθνολόγων που μόνο αγωνιούν για τη πρωτοκαθεδρία στα δημόσια fora και τους τίτλους τους.
Δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο Έλληνες. Υπάρχουν αφελείς, ευκολόπιστοι και αγνώμονες στους νεκρούς ήρωες τους, Έλληνες. Ανιστόρητοι και κοντόφθαλμοι που είναι χαρακτηριστικό δείγμα ότι ο πολιτισμός μας παρήκμασε..
Η Λέσβος ισλαμοποιείται! Η Λέσβος πεθαίνει!
Προσεχώς θα δούμε ποια είναι τα τεράστια λάθη που απαξίωσαν ένα τόσο σημαντικό από οικονομικής και εθνικής πλευράς νησί. »]


Ορίστε, λοιπόν, ένα εξαιρετικό παράδειγμα «εργαλειοποίησης» του κεφαλαίου από τους Τούρκους .Οι Ερντογάν Νταβούτογλου και λοιποί κεντρικοί πολιτικοί της Άγκυρας εργαλειοποιούν τόσο το τουρκικό όσο και το εγχώριο νησιωτικό κεφάλαιο εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων .Έδωσαν κίνητρα και το έναυσμα στο μεσαίο τουρκικό κεφάλαιο να διεισδύσει στη Μυτιλήνη και να εξαγοράσει προβληματικές ελληνικές επιχειρήσεις (ένεκα μνημονίων και οικονομικής κρίσης) .Εν συνεχεία δημιούργησαν τα κίνητρα και εκείνες τις αναγκαίες συνθήκες ώστε η ντόπια εμπορική κοινωνία να αποκτήσει φιλοτουρκική συνείδηση εξαρτώμενη από την οικονομία της Άγκυρας (συνέργειες και αλισβερίσι) . 
Οι Έλληνες που θα συνεργάζονται με τους Τούρκους ,και από αυτούς θα εξαρτάται η ευημερία τους ,θα σπεύδουν να ικανοποιούν τους Τούρκους σε κάθε αίτημα τους(τουρκικά σχολειά για εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, χτίσιμο τζαμιών κτλ) .Θα στηρίζουν τα πάντα για λογαριασμό του Τούρκου πελάτη ή συνεργάτη ώστε να κερδίσουν την εύνοια τους .Εν συνεχεία σου περνάνε και εκατοντάδες χιλιάδες λαθρεποίκους τους οποίους θα τους ελέγχει πανεύκολα η Τουρκία μέσω του Ισλάμ .Επιπλέον η Τουρκία διαμέσου του ΝΑΤΟ θα αμφισβητήσει τα θαλάσσια σύνορα μας και θα προσπαθήσει σε δεύτερο χρόνο να προσαρτήσει τα νησιά μας (θα το πράξει όταν θα υπάρχει μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων, ντόπιων και κυρίως αλλοδαπών, που θα ελέγχει απόλυτα, οικονομικά ή/και θρησκευτικά ).
Η Ελληνόφωνη κυβέρνηση Σύριζα παίζει το παιχνίδι των Τούρκων, έμμεσα, δημιουργώντας οικονομικά αντικίνητρα στους ντόπιους και στην ουσία τους σπρώχνει στις αγκάλες του Ερντογάν.Η ελληνική κυβέρνηση εργαλειοποιεί τους ντόπιους επιχειρηματίες υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας . 

Μέσω των μνημονίων τους υπερφορολογεί και τους ωθεί :
α) να εχθρεύονται το ελληνικό κράτος που τους ξεζουμίζει και τους οδηγεί στην φοροδιαφυγή και φοροϋπεκφυγή
β) να δημιουργήσουν συμμαχίες και συνέργειες με τους Τούρκους (και έτσι αποκτούν φιλοτουρκική συνείδηση) για να επιβιώσουν και να ρεφάρουν.

γ)να αποτελέσουν κρίσιμη χαλιναγωγίσιμη μάζα στην οποία η Τουρκία θα προσφεύγει κάθε τόσο για την ικανοποίηση οποιουδήποτε αιτήματος της και στην ουσία θα τους υποδεικνύει και τι να ψηφίζουν στην τοπική κοινωνία.

Αυτά δεν τα κάνει μόνο η Ελληνόφωνη κυβέρνηση αλλά και η ελληνόφωνη αξιωματική αντιπολίτευση. Είδατε τις αντιδράσεις του πολιτικάντη της ΝΔ Βογιατζή που έσπευσε να καταγγείλει τις «απεχθείς» δηλώσεις της κυρίας Μαχαίρα και να προτείνει την απομάκρυνση της από το κόμμα . Ενός κόμματος που επικεφαλής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο Νεοταξίτης. Ο Κυριάκος είναι Σύριζα 100%, πλην των δημοσιονομικών και των μεταρρυθμίσεων πλαισίου .Σε όλα τα άλλα είναι ταυτόσημοι και υιοθετούν όλη την ατζέντα της Νέας Τάξης .Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι και η οικονομική ατζέντα καθορίζεται εκ των προτέρων (ex ante) απ`έξω , τότε ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων δεν υφίστανται. 
Αυτά τα αξιολογεί το εκλογικό σώμα; Τους κάνει αυτούς τους συνειρμούς και διαβάζει τα σημεία των καιρών; 
Θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές τον Κυριάκο σαν καλά μοσχαράκια για να απαλλαγούν από την κυβέρνηση Σϋριζα , αλλά δεν θα έχει τη δεδηλωμένη και οπότε θα συγκυβερνήσει με τον Σύριζα και με δεκανίκι τον Λεβέντη θα συνεχιστεί η καταστροφή της χώρας . 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Δημόσιο Χρέος επί Γεωργίου Παπαδοπούλου (1967-1973): H Aλήθεια και η Παραποίησή της

Η απάτη του Αμίρ μέσα από τις επίσημες σελίδες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Οικονομική μετανάστευση υπό το πρίσμα των πολιτικών ιδεολογιών